Bandelės su varške ir persikais
Ingredientai: Miltai - 300 gramai, Cukrus - 60 gramai, Sviestas - 50 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Pienas - 75 mililitrai, Medus - 1 valgomasis šaukštas, Sausos mielės - 2 arbatiniai šaukšteliai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 žiup.
Pirmiausiai pasiruoškite tešlą. Pusę turimo pieno kiekio truputį pašildykite, sumaišykite su medumi, mielėmis, pora šaukštų miltų. Leiskite 15-20 min. pastovėti, kad sureaguotų mielės, turi pasklisti jų kvapas. Tuomet į sumaišytą masę su mielėmis įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, sudėkite minkštą, kambario temperatūros sviestą, supilkite likusį pieną, galiausiai įsijokite miltus, berkite žiupsniuką druskos. Tešlą gerai išmaišykite ir suminkykite. Ji gali būti lipni, tačiau daugiau miltų neberkite, jau suberti miltai išbrinks ir tešla bus tinkama, tiesiog palaukite 5-10 min. ir toliau minkykite. Išminkytą tešlą padėkite į šiltą vietą 30 min., kad pakiltų. Tešlą padalinkite į 8 dalis, ant miltuoto stalo suformuokite rutuliukus, juos pridenkite rankšluosčiu ir atidėkite iki kol pasiruoškite įdarą. Pasiruoškite įdarą. Persikus supjaustykite plonomis riekutėmis. Varškę pertrinkite, ją išplakite su cukrumi, kiaušiniu, krakmolu, šaukšteliu persikų sunkos iš skardinės ar keliais persikų gabaliukais. Formuokite bandeles. 8 tešlos rutuliukus iškočiokite į pailgą ovalą. Ant vieno krašto dėkite varškės įdaro, ant varškės sudėkite persikų gabaliukus. Įdarą uždenkite mažesniu tešlos kraštu, suspauskite šakute. Kitame šone dar liks laisvas tešlos galas, jį supjaustykite plonomis juostelėmis, o jas užkryžiuokite ant perlenktos dalies, truputį užspauskite. Paruoštas bandeles ištepkite išplaktu tryniu. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Iškeptas bandeles galima apiberti cukrumi ar cukraus pudra. Skanios ir sočios bandelės!