Blynų pyragas su pomidorais, grybais ir sūriu
Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Pienas - 300 mililitrai, Miltai - 150 gramai, Sūris - 200 gramai, Pievagrybiai - 300 gramai, Pomidorai - 4 vienetai, Krapai - 1 pundelis, Česnakai - 2 skiltelės, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Cukrus - 0.5 arbatinio .
Kiaušinius išplakite su pienu, suberkite miltus, druską ir cukrų. Gerai išmaišykite tešlą. Į ją įmaišykite smulkiai pjaustytus krapus (galima naudoti ir kitokius žalumynus). Keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus iškepkite lietinius. Iš nurodyto kiekio turėtų gautis maždaug 6-7 lietiniai. Pomidorus supjaustykite plonomis riekelėmis (geriau naudoti kietesnius pomidorus). Pievagrybius pavalykite, supjaustykite riekelėmis ir pakepinkite truputyje aliejaus, pagardinkite druska ir pipirais. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su per spaustuką perspaustu ar labai smulkiai pjaustytu česnaku. Į apvalią kepimo formą įklokite lietinį, ant jo dėkite pomidorų sluoksnį, užberkite druskos ir pipirų, tuomet dėkite grybų sluoksnį, berkite sūrio ir vėl užklokite kitą blyną. Šitaip susluoksniuokite visą pyragą. Pyragą kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Galima patiekti su trupučiu grietinės.