Bulvių apkepas su baltuoju padažu

Ingredientai: Bulvės - 800 gramai, Pienas - 2 stiklinės, Sviestas - 2 valgomieji šaukštai, Miltai - 1 valgomasis šaukštas, Fermentinis sūris - 4 valgomieji šaukštai, Druska - 1 žiupsnelis.

Sviestą ištirpinti (1/2 šaukštelio sviesto pasilikti). Jame pakepinti miltus. Užpilti pieną ir virti visą laiką maišant, kol sutirštės. Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu ir užpilti ant nuluptų, griežinėliais supjaustytų ir sudėtų į riebalais išteptą skardą, bulvių. Kepti 45 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, pabarstyti tarkuotu sūriu.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.