Bulvių apkepas su faršu ir pupelėmis

Ingredientai: Virtos arba konservuotos raudonos pupelės - 200 gramai, Sultinys - 200 mililitrai, Pomidorai - 4 vienetai, Pienas - 150 mililitrai, Raudonas svogūnas - 1 vienetas, Liesas faršas - 500 gramai, Bulvės - 1 kilogramas, Morka - 1 vienetas, Sviesta.

Bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite karšu vandeniu, įberkite druskos, įdėkite česnako ir išvirkite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais, morką sutarkuokite. Sumaišykite ir kepkite 5 minutes. Sudėkite faršą (gali būti jautiena, vištiena arba liesa kiauliena), maišydami apkepkite, tada sudėkite pupeles, smulkintus arba maltus pomidorus, supilkite sultinį, įberkite druskos, prieskonių ir troškinkite ant silpnos ugnies 15 minučių. Suverskite troškinį į kepimo formą, ant viršaus sudėkite bulvių košę (bulves sutrinkite su sviestu, karštu pienu ir česnaku), kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.