Bulvių apkepas su frikadelėmis ir pomidorais
Ingredientai: Jautienos faršas - 500 gramai, Bulvės - 1 kilogramas, Vyšniniai pomidorai - 250 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Morkos - 1 vienetas, Česnakas - 3 skiltelės, Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai, Majonezas - 5 valgomiej.
Aliejuje apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, smulkiai sukapotą česnaką ir tarkuotą morką, pagardinkite druska, pipirais, ciberžole. Atidėkite, kad šiek tiek atvėstų. Bulves nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite, įmaišykite majonezą, garstyčias, kiaušinius, manų kruopas, pagardinkite druska, pipirais, smulkintais krapais. Į mišinį įmaišykite pakepintas daržoves. Viską gerai permaišykite. Kepimo formą patepkite riebalais, sudėkite bulvių masę. Į ją paspaudžiant sudėliokite iš faršo suformuotas frikadeles bei pomidoriukus. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Skanus ir sotus apkepas.