Bulvių apkepas su sūriu

Ingredientai: Bulvės - 1 kilogramas, Miltai - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 50 gramai, Sūris - 100 gramai, Pienas - 1 litras.

Bulves supjaustykite griežinėliais, sūrį sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Pakepinkite svieste miltus, supilkite pieną ir maišydami pakaitinkite. Sudėkite prieskonius ir dalį sūrio. Į kepimo indą įpilkite gauto padažo, uždėkite bulvių, vėl pilkite padažo. Sluoksniuokite, kol baigsis bulvės, tada pabarstykite sūriu ir žalumynais. Indą uždenkite folija ir kepkite orkaite 45 minutes 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.