Burokėlių salotos su sūriu
Ingredientai: Burokėlis - 1 vienetas, Morka - 1 vienetas, Kietas sūris - 80 gramai, Česnakas - 1 skiltelė, Graikiniai riešutai - 4 vienetai, Razinos - 2 arbatiniai šaukšteliai, Majonezas - 2 valgomieji šaukštai.
Burokėlį nuplaukite, suvyniokite į foliją ir kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje 50-60 minučių. Atvėsinkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Razinas užpilkite vardančiu vandeniu, po 2 minučių nupilkite, atvėsinkite. Riešutus išlukštenkite, apkepinkite, susmulkinkite ir sumaišykite su burokėliais. Morką nuskuskite ir stambiai sutarkuokite, sumaišykite su razinomis ir 1 arbatiniu šaukšteliu majonezo. Sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su susmulkintu česnaku. Sluoksniuokite salotas: sudėkite burokėlius su riešutais, pertepkite majonezu, ant viršaus - sūrį su česnaku, taip pat pertepkite majonezu, galiausiai sudėkite morkas. 30 minučių palaikykite šaldytuve ir patiekite.