Čeburėkai su bulvių ir sūrio įdaru

Ingredientai: Miltai - 1 kilogramas, Kefyras - 300 mililitrų, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Sviestas - 100 gramų, Kiaušiniai - 2 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Bulvės - 1 kilogramas, Sūris - 150 gramų, Sviestas - 20 gramų, Druska, pipirai, žalumynai.

Pasiruoškite įdarą. Bulves nuskuskite, išvirkite. Sugrūskite bulves, dėkite sviesto, sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį, sukapotus žalumynus, pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Žinoma, tiks ir kitokiu, jums patinkančiu būdu paruošta bulvių košė. Paruoškite tešlą. Kefyrą, grietinę, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, kiaušinius ir druską išplakite. Įsijokite miltus ir suminkykite tešlą. Nuo tešlos nugnybkite nedidelius tešlos gabaliukus. Juos iškočiokite, dėkite bulvių įdaro, gerai suspauskite kraštelius ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose (aliejuje arba aliejaus ir taukų mišinyje) iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus. Iškeptus čeburėkus sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. Šiems čeburėkams puikiai tiks vakarykštė bulvių košė. Ją galima pagardinti ne tik sūriu, bet ir kumpiu, paskrudinta šonine, spirgučiais.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.