Citrininis pyragas

Ingredientai: Miltai - 300 gramai, Sviestas - 250 gramai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Pienas - 100 mililitrai, Citrinos sultys - 50 mililitrai, Cukraus pudra - 100 gramai, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis.

Į dubenį supilame miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišome. Sviestą išsukame, suberiame cukrų ir po vieną dedame kiaušinius, palengva maišydami. Maišome tol, kol masė taps tiršta ir dvigubai padidės. Palengva beriame paruoštus miltus, lėtai pilame pieną. Įmaišome tris šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žievelės. Apvalią kepimo formą patepame sviestu, pabarstome miltais ir atsargiai supilame tešlą. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 45-55 minutes. Į dubenėlį supilame likusias citrinos sultis, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską išmaišome. Išimame pyragą iš orkaitės. Kol pyragas dar šiltas, šepetėliu aptepame pyragą pasiruošta mase. Valandą palaikome pyragą, kad atvėstų.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!