Cukinijos tešloje su pomidorais

Cukinijos tešloje su pomidorais AS Foodstudio | Shutterstock.com

Traškios cukinijos tešloje, patiektos su kreminiu sūriu ir pomidorais - labai skanus, dailiai atrodantis ir pigus užkandis, kuris tikrai papuoš kiekvieną stalą. 

Jums reikės:

Cukinijoms tešloje:

  • 2 nedidelių cukinijų;
  • 100 g miltų;
  • 1 kiaušinio;
  • ~ 100 ml vandens;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • žiupsnelio druskos ir pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui. 

Patiekimui:

  • 2 didelių pomidorų;
  • 150 g mėgstamo kreminio tepamojo sūrio;
  • žalumynų. 

Gaminimas:

  1. Tešlos paruošimas. Lengvai išplakite kiaušinį su druska ir pipirais. 
  2. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užmaišykite tirštą tešlą.
  3. Į tešlą palaipsniui, vis maišydami pilkite vandenį iki kol gausite vienalytę, grietinės tirštumo tešlą. 
  4. Cukinijų tešloje kepimas. Cukinijas supjaustykite riekelėmis. 
  5. Cukinijų riekeles pamirkykite tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol bus auksinės spalvos. 
  6. Iškeptas cukinijas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų riebalų perteklius.  
  7. Cukinijų tešloje patiekimas. Pomidorus supjaustykite riekelėmis.
  8. Ant iškeptų cukinijų tešloje užtepkite truputį patinkančio kreminio sūrio, uždėkite pomidoro riekelę, ant viršaus uždėkite dar truputį kreminio sūrio, apibarstykite smulkiai sukapotais žalumynais.

Susiję straipsniai

Veidrodinė glazūra tortams, pyragaičiams, zefyrams

Veidrodine glazūra dengti tortai ar pyragaičiai atrodo ypač originaliai, subtiliai ir šventiškai.

Tradiciniai koldūnai su mėsa (receptas)

Koldūnus paruošti tikrai labai paprasta, jiems nereikia įmantrių ingredientų, jie skanūs ir sotūs, tad kviečiame gaminti!

Vištienos kepsneliai su krakmolu ir majonezu

Šis receptas daugeliui puikiai pažįstamas, o jeigu tokių vištienos kepsnelių - blynelių dar neragavote, būtinai siūlome pasigaminti.