Desertas „Nuga“

Ingredientai: Medus - 130 gramai, Cukrus - 300 gramai, Sviestas - 50 gramai, Kiaušiniai - 1 vienetas, Migdolai - 2 saujos.

Įdėkite medaus į puodą, ištirpinkite. Pridėkite cukraus, supilkite išplaktą kiaušinį ir virkite virš mažos ugnies, kol gausite karamelės masę. Įmaišykite atskirai ištirpintą sviestą. Nuimkite nuo ugnies, pridėkite migdolų be odelių ir gerai išmaišykite. Palikite šaltai, kad sustingtų. Galite masę supilstyti į indelius arba į vieną indą, išklotą kepimo popieriumi. Prieš pilant ant dugno sudėkite vaflius. Vaflių lakštą uždėkite ir ant viršaus. Galima nudoti ir kitokius riešutus - lazdyno, taip pat puikiai tinka pistacijos ar džiovintos spanguolės.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

2,00 €
38 | 10 | S
10,00 €
36 | 23,3 cm | 3 - 3½