Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda) Pixel-Shot | Shutterstock.com

Įvairios vaisių ir uogų odos yra populiarus skanėstas karštesnio klimato šalyse - jose plonu sluoksniu ant šilko ar medvilninio audinio paskleista tyrė džiovinama ant namų stogų, o vėliau supjaustoma ir susukama į ritinėlius. Persijos teritorijoje esančiose šalyse šis skanėstas vadinamas lavašak.

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių. Žinoma, lauke šio skanėsto išdžiovinti tikriausiai nepavyks, tačiau puikią vaisių odą galima išdžiovinti orkaitėje arba vaisių džiovyklėje.

Jums reikės:

  • 1 kg obuolių (geriau tvirtų, tačiau saldesnių);
  • 100 g cukraus (galima sumažinti arba padidinti kiekį, pagal skonį);
  • 1 citrinos;
  • 1 šaukštelio cinamono arba cinamono lazdelės (nebūtina).

Patarimas: obuolius galite maišyti su kitais vaisiais ar uogomis. Jie puikiai dera su įvairiais kaulavaisiais: slyvomis, abrikosais, persikais, vyšniomis. Papildomai galima pagardinti įvairesniais prieskoniais: kardamonu, gvazdikėliais ir kt.

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  2. Į nesvylantį puodą dėkite pjaustytus obuolius, cukrų, iš citrinos išspaustas sultis.
  3. Jeigu naudojate prieskonius, juos įberkite į puodą.
  4. Vis maišydami virkite ant vidutinės ugnies, kol obuoliai suminkštės, sukris (apie 15-30 minučių).
  5. Jeigu naudojote nesmulkintus prieskonius (cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir pan.), juos išimkite.
  6. Masę pertrinkite maisto smulkintuvu arba per sietelį.
  7. Paruoštą obuolių masę tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, suformuodami ploną sluoksnį (apie 0,5 cm storio).
  8. Džiovinkite iki 70-80°C įkaitintoje orkaitėje, pravėrę orkaitės dureles, kad išeitų garai. Džiovinti reikėtų apie 6-8 valandas arba kol masė visiškai išdžius ir taps elastinga, nebelipni.
  9. Jeigu turite vaisių džiovintuvą, galite naudoti jį.
  10. Skardą su obuolių oda išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
  11. Nuimkite obuolių odą nuo kepimo popieriaus ir supjaustykite norimos formos juostelėmis ar gabalėliais. Galite susukti.
  12. Būtinai laikykite obuolių odą sandariame inde.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

2,00 €
20 | 12,3 cm
27,00 €
36 | 8 | S