Džiovintos slyvos su šonine
Pixel-Shot | Shutterstock.com
Džiovintų slyvų ir šoninės užkandį paruošite itin greitai, o skonis jus tikrai nustebins - šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.
Jums reikės:
- 30 džiovintų slyvų;
- 15 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių.
Patarimas: slyvas galima pakeisti datulėmis (be kauliukų). Papildomai galima ant slyvų uždėti truputį sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir tuomet susukti į šoninę, tuomet užkandis bus dar pikantiškesnio ir įdomesnio skonio.
Gaminimas:
- Užkandžiui sutvirtinti reikės dantų krapštukų. Juos prieš gaminimą 10 min. pamirkykite vandenyje, kad kepimo metu nesudegtų.
- Slyvas gerai nuplaukite ir palikite apžiūti.
- Šoninės juosteles perpjaukite pusiau.
- Kiekvieną slyvą apsukite šoninės juostelės pusele ir persmeikite dantų krapštuku.
- Slyvas sudėkite į kepimo indą arba kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. iki kol šoninė bus apskrudusi ir traški.