Džiovintos slyvos su šonine

Džiovintos slyvos su šonine Pixel-Shot | Shutterstock.com

Džiovintų slyvų ir šoninės užkandį paruošite itin greitai, o skonis jus tikrai nustebins - šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Jums reikės:

  • 30 džiovintų slyvų;
  • 15 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių.

Patarimas: slyvas galima pakeisti datulėmis (be kauliukų). Papildomai galima ant slyvų uždėti truputį sūrio su mėlynuoju pelėsiu ir tuomet susukti į šoninę, tuomet užkandis bus dar pikantiškesnio ir įdomesnio skonio.

Gaminimas:

  1. Užkandžiui sutvirtinti reikės dantų krapštukų. Juos prieš gaminimą 10 min. pamirkykite vandenyje, kad kepimo metu nesudegtų.
  2. Slyvas gerai nuplaukite ir palikite apžiūti.
  3. Šoninės juosteles perpjaukite pusiau.
  4. Kiekvieną slyvą apsukite šoninės juostelės pusele ir persmeikite dantų krapštuku.
  5. Slyvas sudėkite į kepimo indą arba kepimo popieriumi išklotą skardą.
  6. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. iki kol šoninė bus apskrudusi ir traški.

Susiję straipsniai

Marinuotos alyvuogės su česnakais, citrina ir žolelėmis

Greitai paruošiamas marinatas su česnakais, citrina ir prieskoninėmis žolelėmis paprastas alyvuoges pavers išskirtiniu užkandžiu.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su rikota ir pomidorais

Paprastai paruošiamas ir skanus užkandis, kurį galima valgyti tiek šiltą, tiek ir atvėsusį.

Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

Lachmadžunas - turkiškas, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.