Grietininis tortas su aguonomis
Ingredientai: Grietinė - 1 stiklinė, Miltai - 3 stiklinės, Cukrus - 0.75 stiklinės, Soda - 1 žiupsnelis, Druska - 1 žiupsnelis, Grietinė - 1 stiklinė, Cukrus - 0.5 stiklinės, Vanilinis cukrus - 0.5 arbatinio šaukštelio, Aguonos - 1 sauja.
Iškepkite papločius: dideliame inde sumaišykite papločiams skirtą grietinę, cukrų, druską, įsijokite miltus ir sodą. Suminkykite tešlą. Ją padalinkite į keturias dalis, iš kiekvienos dalies iškočiokite vienodo dydžio apvalius papločius. Papločius dėkite ant kepimo popieriumi ištiestos ir riebalais vos vos pateptos skardos. Papločius kepkite iki 230-240C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Pasiruoškite kremą: grietinę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos konsistencijos. Įmaišykite aguonas. Torto surinkimas: Paplotį ištepkite kremu, užvoškite kitą paplotį. Taip sutepkite visą tortą. Jeigu papločiai gavosi nevienodi ir teko juos apipjauti, tai nuopjovas sutrupinkite ir jomis apiberkite torto viršų ir šonus. Surinktą tortą bent 3-4 valandas palaikykite šaldytuve. Tai labai paprastas, tačiau tikrai skanus tortas, kurį galite nesunkiai paįvairinti. Vieną iš sluoksnių galite pertepti uogiene ar trintomis uogomis, į kremą dėti ne aguonas, o šokolado, želė ar konservuotų vaisių gabaliukus.