Įdaryti vištienos suktinukai

Ingredientai: Vištienos filė - 2 vienetai, Kiaulienos šoninė - 200 gramai, Sviestas - 30 gramai, Grieitinėlė - 2 valgomieji šaukštai, Majonezas - 2 valgomieji šaukštai, Džiūvėsėliai - 1 valgomasis šaukštas.

Vištienos filė perpjauname išilgai per pusę, išmušame, patepame majonezu, pagardiname prieskoniais, valandai paliekame pasimarinuoti. Šoninę supjaustome smulkiais kubeliais, sviestą padaliname į 6 dalis (jei filė turime daugiau, atinkamai pagal suktinukų skaičių). Sviestą laikome kambario temperatūroje. Į paruoštą filė dedame sumaigytą sviesto gabalėlį, šoninės. Idealiausia tai padaryti: sviestą aplipinti šonine ir lengvai pamaigius tarp rankų suformuoti pailgą formą. Formuojame suktinukus, t.y. susukame vištienos filė, užlyginame visus laisvus plyšelius, užtvirtiname dantų krapštuku bei gautą suktinuką apvoliojame džiūvėsiuose. Paruoštus suktinukus reikėtų palaikyti šaldytuve apie 2 h, arba pradėti kepti tuoj pat. Įkaitintame aliejuje apkepame suktinukus iš visų pusių, sudedame į puodą troškinimui. Suktinukus apipilame vandeniu, tačiau, kad vanduo neapsemtų visų, maždaug iki pusės, pagal skonį galime įdėti poro griežinėlių ir pan. Suktinukai troškinami apie 40 min. Prieš pabaigą supilame grietinėlę.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.