Itališkas desertas „Panna Cotta“

Itališkas desertas „Panna Cotta“ Shaiith | Shutterstock.com

„Panna Cotta“ - nuostabaus skonio, ypač švelnus, tiesiog burnoje tirpstantis desertas, kuris tikrai sužavės kiekvieną!

Desertą taip pat labai tinka sluoksniuoti su įvairių skonių želė, trintais vaisiais ir uogomis.

Jums reikės:

  • 200 ml 35 % riebumo grietinėlės;
  • 200 ml riebaus pieno;
  • 70 g cukraus;
  • 3,5 šaukštelio želatinos;
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
  • saugos uogų ir kelių mėtos lapelių patiekimui.

Gaminimas:

  1. Želatiną užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų. Palikite pabrinkti 15 min.
  2. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi (galite dėti daugiau/ mažiau cukraus, pagal skonį ir uogų su kuriomis tieksite saldumą) ir vaniliniu cukrumi pakaitinkite iki kol cukrus ištirps. Neužvirinkite.
  3. Atskirame puode pakaitinkite pieną, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite iki kol ji ištirps. Įmaišykite grietinėlę su cukrumi. Viską išmaišykite.
  4. Palaukite, kol kiek atvės ir supilkite į formeles.
  5. Taip pat galima supilti į gražias taures, skaidrius puodelius ar pan. (tik palikite erdvės viršuje, kad tilptų uogos).
  6. Desertą visiškai sušaldykite šaldytuve (ne šaldymo kameroje). Laikykite bent 3-4 valandas ar pernakt.
  7. Sušalusį desertą išverskite iš formelių, papuoškite šviežiomis uogomis, galima aplieti trupučiu medaus, trintų uogų padažu.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.