Itališkas desertas „Panna Cotta“
Shaiith | Shutterstock.com
„Panna Cotta“ - nuostabaus skonio, ypač švelnus, tiesiog burnoje tirpstantis desertas, kuris tikrai sužavės kiekvieną!
Desertą taip pat labai tinka sluoksniuoti su įvairių skonių želė, trintais vaisiais ir uogomis.
Jums reikės:
- 200 ml 35 % riebumo grietinėlės;
- 200 ml riebaus pieno;
- 70 g cukraus;
- 3,5 šaukštelio želatinos;
- 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus;
- saugos uogų ir kelių mėtos lapelių patiekimui.
Gaminimas:
- Želatiną užpilkite vandeniu taip, kad apsemtų. Palikite pabrinkti 15 min.
- Grietinėlę sumaišykite su cukrumi (galite dėti daugiau/ mažiau cukraus, pagal skonį ir uogų su kuriomis tieksite saldumą) ir vaniliniu cukrumi pakaitinkite iki kol cukrus ištirps. Neužvirinkite.
- Atskirame puode pakaitinkite pieną, neužvirinkite. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite išbrinkusią želatiną ir išmaišykite iki kol ji ištirps. Įmaišykite grietinėlę su cukrumi. Viską išmaišykite.
- Palaukite, kol kiek atvės ir supilkite į formeles.
- Taip pat galima supilti į gražias taures, skaidrius puodelius ar pan. (tik palikite erdvės viršuje, kad tilptų uogos).
- Desertą visiškai sušaldykite šaldytuve (ne šaldymo kameroje). Laikykite bent 3-4 valandas ar pernakt.
- Sušalusį desertą išverskite iš formelių, papuoškite šviežiomis uogomis, galima aplieti trupučiu medaus, trintų uogų padažu.