Jogurtinis keksas su aguonomis
Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 100 gramų, Jogurtas (be priedų) - 120 mililitrų, Aliejus - 80 mililitrų, Miltai - 2 stiklinės, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Aguonos - 100 gramų, Piena.
Pieną šiek tiek pašildykite, į jį supilkite aguonas, įdėkite medaus, išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies 5-7 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite pabrinkti. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, tuomet dėkite jogurtą, pilkite aliejų ir perplakite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite tešlą, ji gaunasi tiršta. Į tešlą įmaišykite nukoštas aguonas. Tešlą sudėkite į aliejumi ar sviestu pateptą formą. Keksą kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 10 min., tuomet kaitrą sumažinkite iki 175°C ir kepkite dar 25 min. Patikrinkite dantų krapštuku. Kepimo laikas gali skirtis, priklausomai nuo pasirinktos formos. Atvėsusį keksą galite apiberti cukraus pudra ar glazūruoti. Keksą galima pagerinti nutarkuota apelsinų ar citrinų žievele.