Kaip greitai sunokinti kietą avokadą?

Sunokęs, perpjautas avokadas maramorosz | Shutterstock.com

Avokadų mėgėjai šiais skaniais ir naudingais vaisiais stengiasi apsirūpinti iš anksto - juk iš parduotuvės parsineštas, it akmuo kietas avokadas dar kelias dienas turės „bręsti“ vaisių krepšyje, kol pagaliau taps valgomas. Džiugu, kad šį procesą galima gerokai paspartinti ir sunokinti avokadą per 10 minučių!

Avokadui greitai sunokinti jums reikės tik aliuminio folijos ir orkaitės:

  • Neluptą, neperpjautą avokadą įsukite į aliuminio folijos gabaliuką taip, kad nebūtų jokių skylučių, kad visas avokadas būtų visiškai apsuptas aliuminio folija. Jeigu norite sunokinti iš karto keletą avokadų, tai juos į foliją įsukite atskirai, po vieną.
  • Folijoje susuktus avokadus sudėkite ant skardos ir dėkite į iki 90°C įkaitintą orkaitę. Kaitinkite 10 min., jeigu avokadai labai kieti. Jeigu avokadai jau pradėję nokti, kaitinkite kiek trumpiau.
  • Orkaitėje sunokintus avokadus išsukite iš folijos, minutėlę palaukite, kol atvės ir mėgaukitės kremine avokadų tekstūra!

Susiję straipsniai

Arbata - prieskonis kepiniams, ryžiams, sriuboms

Ar žinojote, kad arbatą galima panaudoti gaminant įvairius patiekalus?

Kaip supjaustyti svogūną be ašarų?

Ką daryti, kad svogūnų pjaustymas nepravirkdytų? Dalinamės naudingais patarimais!

Kaip iškepti skanų, minkštą ir sultingą steiką?

Steikas yra greitai ir nesudėtingai paruošiamas kepsnys, tačiau, norint pasimėgauti skaniu steiku, reikia šiek tiek išmanymo ir praktikos.