Kaip greitai sunokinti kietą avokadą?
maramorosz | Shutterstock.com
Avokadų mėgėjai šiais skaniais ir naudingais vaisiais stengiasi apsirūpinti iš anksto - juk iš parduotuvės parsineštas, it akmuo kietas avokadas dar kelias dienas turės „bręsti“ vaisių krepšyje, kol pagaliau taps valgomas. Džiugu, kad šį procesą galima gerokai paspartinti ir sunokinti avokadą per 10 minučių!
Avokadui greitai sunokinti jums reikės tik aliuminio folijos ir orkaitės:
- Neluptą, neperpjautą avokadą įsukite į aliuminio folijos gabaliuką taip, kad nebūtų jokių skylučių, kad visas avokadas būtų visiškai apsuptas aliuminio folija. Jeigu norite sunokinti iš karto keletą avokadų, tai juos į foliją įsukite atskirai, po vieną.
- Folijoje susuktus avokadus sudėkite ant skardos ir dėkite į iki 90°C įkaitintą orkaitę. Kaitinkite 10 min., jeigu avokadai labai kieti. Jeigu avokadai jau pradėję nokti, kaitinkite kiek trumpiau.
- Orkaitėje sunokintus avokadus išsukite iš folijos, minutėlę palaukite, kol atvės ir mėgaukitės kremine avokadų tekstūra!