Kalėdiniai meduoliai su šokoladu
Ingredientai: Tryniai - 2 vienetai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 100 gramai, Grietinė - 100 gramai, Sviestas - 100 gramai, Medus - 80 gramai, Miltai - 500 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Šokoladas - 50 gramai, Batymas - 1 vienetas.
Išsukite trynius su cukrumi, pakaitintu medumi, sviestu ir prieskoniais. Įmaišykite grietinę, miltus ir su jais sumaišytus kepimo miltelius. Palikite tešlą 2-3 val. šaltoje vietoje. Iškočiokite 7 mm storio lakštą ir išpjaukite norimos formos meduolius. Kepkite apie 180 laipsnių temperatūros orkaitėje tol, kol gražiai paruduos. Aptepimui baltymą išplakite su cukraus pudra, užtarkuokite šokolado.