Kalėdinis meduolis (piernik)

Ingredientai: Sviestas - 140 gramai, Medus - 300 gramai, Rudasis cukrus - 100 gramai, Miltai - 400 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Kiaušiniai - 3 vienetai, maltas imbieras - 2 arbatiniai šaukšteliai, Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis, P.

Medų, cukrų ir sviestą sudėkite į keptuvę, kaitinkite, kol viskas ištrips. Palikite atvėsti. Atvėsus įmuškite kiaušinius. Tuomet įsijokite miltus, kepimo miltelius, prieskonius. Sumaišykite. Tešlos ilgai maišyti nereikia, jeigu permaišysite, tai meduolis bus sausas. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Iškeptą ir atvėsusį keksą apipilkite tirpdytų šokoladu ir apiberkite riešutais. Keksą galite kepti su džiovintais vaisiais, riešutais. Jis dažnai perpjaunamas ir pertepamas slyvų uogiene. Tai Lenkiškas Kalėdų gardėsis, kuris populiarus ir mėgiamas visame pasaulyje.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.