Kapučinas su kakavos sirupu
Ingredientai: Kakava - 0.6 stiklinės, Druska - 1 žiupsnelis, Cukrus - 1 stiklinė, Vanduo - 1 stiklinė, Vanilė - 1 arbatinis šaukštelis, Kava - 3 stiklinės, Pienas - 3 stiklinės.
Indelyje sumaišykite kakavą, cukrų ir druską - iš jų gaminsime kakavos sirupą. Nuolatos maišydami ant mišinio užpilkite šiek tiek verdančio vandens, kad visi ingredientai sudrėktų, gerai išmaišome ir supilame visą likusį vandenį. Pamaišome, kad gautųsi vientisa masė. Paruoštą sirupą supilkite į nedidelį puodą ir pakaitinkite kelias minutes. Nuimkite nuo ugnies ir paskaninkite vanile. Kakavos sirupa palikite atvėsti. Jei viso nesunaudosite, jį galima laikyti butelyje šaldytuve. Išverdame kavą. Pašildome pieną, bet neužverdame. Išplakame naudodami rankinį plaktuvą, kurė dedame tarp delnų ir triname, taip gauname pieno putas. Kavą sumaišome su 6 šaukštais kakavos sirupo iki vientisos masės. Suplistome į stiklines ir užpilame pieno putomis. Paliekame šiek tiek nusistovėti ir užpilame kakavos sirupu.