Keksas keptuvėje

Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Margarinas arba sviestas - 100 gramai, Grietinė - 200 gramai, Cukrus - 1 stiklinė, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 1.5 stiklinės, Vanilinis cukrus - 1 žiupsnelis, Druska - 1 žiupsnelis, Šokoladas - 50 gramai, .

Sviestą arba margariną ištirpinkite, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps. Sudėkite grietinę, miltus, kiaušinius, sodą ir druską, išmaišykite. Jei norite dvispalvio kekso - padalinkite į dvi dalis, į vieną įmaišykite šiek tiek kakavos. Pagal keptuvės storomis sienelėmis dugną iškirpkite iš kepimo popieriaus apskritimą. Pastatykite keptuvę porai minučių ant stiprios ugnies, kad įkaistų. Supilkite pusę tešlos, išdėliokite įdarą (šokoladą, vaisius, riešutus), užpilkite likusia tešla. Uždenkite dangčiu ir gaminkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Dangčio pageidautina nejudinti. Toks ruošimo būdas beveik niekuo nesiskiria nuo gaminimo orkaitėje: tešla pakyla 2-3 kartus.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

17,00 €
32 | 4 | XS
7,00 €
38 | 10 | S
10,00 €