Kiauliena persikų padaže
Ingredientai: Kiauliena - 400 gramai, Konservuoti persikai - 1 skardinė, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Druska, pipirai, čili - 1 žiupsnelis, Džiovinti čiobreliai - 1 arbatinis šaukštelis.
Kiaulieną supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Juos sumaišykite su prieskoniais ir čiobreliais. Palikite 15 - 30 min. Persikus išimkite iš skardinės ir pertrinkite šakute ar virtuviniu kombainu. Tyrė turėtų būti pakankamai skysta, jeigu gaunasi labai sausa, tai įpilkite truputį skysčio iš skardinės. Smulkiai pjaustytą svogūną apkepinkite iki auksinės spalvos, tuomet dėkite mėsą, apkepinkite, užpilkite persikų tyrę ir 10-15 min. patroškinkite ant nedidelės ugnies. Tiekite su ryžiais.