Kiaušinių debesėliai

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas.

Kiaušinių baltymus labai atsargiai atskirkite nuo trynių, tryniai neturi įtūkti. Į baltymus berkite žiupsnį druskos ir išplakite iki standžių putų. Ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos dėkite po šaukštą plaktų kiaušinių baltymų. Visą masę išdalinkite į keturias dalis ir centre šiek tiek suplokite. Į kiekvieno baltymų debesėlio centrą atsargiai perkelkinte po trynį. Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol baltymai gražiai apskrus, o tryniai sukietės. Užberkite pipirų, druskos, prieskonių ir patiekite su mėgiamais priedais - skrudinta šonine, daržovėmis, skrebučiais.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.