Kiaušinių debesėliai

Ingredientai: Kiaušiniai - 4 vienetai, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas.

Kiaušinių baltymus labai atsargiai atskirkite nuo trynių, tryniai neturi įtūkti. Į baltymus berkite žiupsnį druskos ir išplakite iki standžių putų. Ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos dėkite po šaukštą plaktų kiaušinių baltymų. Visą masę išdalinkite į keturias dalis ir centre šiek tiek suplokite. Į kiekvieno baltymų debesėlio centrą atsargiai perkelkinte po trynį. Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol baltymai gražiai apskrus, o tryniai sukietės. Užberkite pipirų, druskos, prieskonių ir patiekite su mėgiamais priedais - skrudinta šonine, daržovėmis, skrebučiais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.