Kokosinis kremas „Raffaello“

Kokosinis kremas „Raffaello“ Heike Rau | Shutterstock.com

Šis kremas tinka tiek tortų, pyragaičių, eklerų gamyboje, tiek ir kaip užtepas skrebučiams, bandelėms.

Jums reikės:

  • 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
  • 200 gramų sviesto;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 100 gramų kokosų drožlių.

Gaminimas:

  1. Ant puodo su verdančiu vandeniu statykite kitą indą. Į jį berkite gabaliukais sulaužytą šokoladą ir dėkite sviestą. Maišant kaitinkite kol išsilydys.
  2. Tuomet sudėkite kondensuotą pieną, išmaišykite, dar šiek tiek pakaitinkite.
  3. Galiausiai suberkite kokosų drožles, permaišykite.
  4. Jeigu kremą naudosite tortų ar kitų gaminių puošimui, tai jį tik šiek tiek atvėsinkite ir iškart naudokite.
  5. Jeigu kremą naudosite, kaip užtepą, tai jį sudėkite į stiklainį ir statykite į šaldytuvą 3 - 4 valandoms.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.