Kondensuoto pieno ir citrinų pyragas

Ingredientai: Kondensuotas nesaldus pienas - 400 gramai, Kondensuotas saldus pienas - 370 gramai, Sausainiai - 30 vienetai, Citrina - 6 vienetai.

Į dubenį supilame citrinų sultis, sutirštintą nesaldų pieną (truputėlį pieno paliekame skardinėje), sutirštintą saldų pieną. Viską plakame, kol masė sutirštėja. Į 25x25 cm dydžio kepimo skardą sudedame vieną sluoksnį sausainių ir užpilame plakiniu. Toliau dedame dar vieną sluoksnį sausainių, kurį taip pat užpilame mišiniu. Sausainių ir plakinio sluoksnius dedame iki pat skardos viršaus. 4-6 sausainius sutrupiname ir jais papuošiame pyragą. Pyragą 10 h padedame į šaldytuvą.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.