Labai skanūs pyragėliai
Ingredientai: Kvietiniai miltai - 1 kilogramas, Kiaušiniai - 12 vienetai, Mielės - 30 gramai, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Pienas/vanduo - 2 stiklinės, Sviestas - 6 valgomieji šaukštai, Sūris - 700 gramai, Cukrus - 1 valgomasis šaukštas.
Šiltame piena arba vandenyje ištirpinkite cukrų, druską, mieles, įmuškite 1 kiaušinį, sudėkite miltus, 4 šaukštus sviesto, užminkykite tešlą. Padalinkite tešlą į 10 dalių, kiekvieną iškočiokite į apvalų blynelį. Į kiekvieno blynelio vidurį įdėkite tarkuoto sūrio, paskleiskite taip, kad liktų 1 cm pločio krašteliai. Kraštus užlankstykite, formuokite valtelės formos pyragėlius. Patepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pusiau iškeps. Į kiekvieno pyragėlio vidurį įdėkite po gabaliuką sviesto ir įmuškite po kiaušinį. Kepkite, kol pabals baltymai.