Lęšių, burokėlių ir kriaušių salotos
Ingredientai: Salotinės sultenės - 2 saujos, Avinžirniai (konservuoti arba virti) - 1 sauja, Kriaušė - 1 vienetas, Burokėlis (virtas arba keptas) - 1 vienetas, Citrinų sultys - 1 valgomasis šaukštas, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Druska, Pipirai - 1 ži.
Lęšius sumaišykite su sultenėmis, citrinų sultimis, aliejumi, dėkite į lėkštę. Ant viršaus užberkite kubeliais pjaustytą kriaušę ir virtą burokėlį. Pagardinkite druska, pipirais, galima užbarstyti ir čili ar kajeno pipirų. Ypač greitai paruošiamos, skanios, lengvos salotos. Vietoje sultenių galima naudoti špinatus ar kitokius salotų lapus, jų mišinius. Lęšius galima pakeisti avinžirniais ar pupelėmis. Papildomai galima įdėti virtos, orkaitėje ar grilyje keptos vištienos.