Lietinių apkepas su vištiena, sūriu ir špinatais

Nusibodo įprasti lietiniai su įdaru? Siūlome pasigaminti apkepą iš lietinių su vištienos, sūrio ir špinatų įdaru.
Lietiniams jums reikės:
- 1,5 stiklinės miltų;
- 2 stiklinių pieno;
- 2 kiaušinių;
- 1 šaukšto aliejaus;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 400 g virtos ar keptos vištienos;
- 100 - 150 g špinatų;
- 1 svogūno;
- 1 - 2 skiltelių česnako;
- 200 g fermentinio sūrio;
- 2 šaukštų grietinės arba majonezo;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų prieskonių pagal skonį;
- šlakelio aliejaus ar sviesto kepimui.
Apkepui:
- 200 g sūrio;
- šlakelio grietinėlės arba kelių šaukštų grietinės;
- trupučio sviesto ar aliejaus formai patepti.
Gaminimas:
- Iškepkite lietinius. Kiaušinius išplakite su druska, supilkite pieną ir aliejų, perplakite. Įsijokite miltus, perplakite, kad neliktų gumuliukų.
- Palikite tešlą 15–20 min. pastovėti ir iškepkite plonus lietinius.
- Paruoškite įdarą. Įkaitintame aliejuje ar svieste iki auksinės spalvos apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, pridėkite smulkiai sukapoto česnako ir dar minutę pakepkite. Pridėkite špinatus ir trumpai pakepkite iki kol jie sukris.
- Daržoves sumaišykite su smulkiai pjaustyta vištiena, tarkuotu sūriu, prieskoniais, grietine ar majonezu.
- Įdarykite lietinius. Į kiekvieną lietinį dėkite įdaro, susukite suktinuką ar sulankstykite vokelius.
- Apkepo formavimas ir kepimas. Lietinius sudėkite į sviestu ar aliejumi pateptą kepimo formą. Kiekvieną lietinį apšlakstykite grietinėle ar aptepkite grietine ir apibarstykite sūriu. Apkepo viršų sūriu apibarstykite gausiau.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~20–25 minutes, kol gražiai apskrus.