Melionų sulčių desertas

Ingredientai: Melionas - 1 vienetas, Kvietiniai miltai - 2 valgomieji šaukštai, Citrinos sultys - 1 valgomasis šaukštas.

Minkštimą supjaustykite gabaliukais, sutrinkite, nuspauskite per marlę sultis ir nukoškite į puodą. Pavirkite ant silpnos ugnies, po truputį berdami miltus ir pildami citrinų sultis, kol masė sutirštės. Supilkite ją į pyrago formą ir palikite atvėsti. Sutvirtėjusį desertą supjaustykite gabaliukais, padžiovinkite šiltoje orkaitėje, leiskite ataušti ir patiekite su arbata. Pastaba: melioną galima pakeisti arbūzu.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!