Mielinės tešlos lietiniai
SMarina | Shutterstock.com
Kepdami šiuos lietinius užtruksite ilgiau, nei paprastus, tačiau tikrai verta! Pavyksta kvapnūs, sotūs, korėti ir ypač skanūs blynai. Juos galima tiekti su saldžiais priedais, pavyzdžiui, uogiene, kondensuotu pienu, grietine ir cukrumi, tačiau ypač skanu valgyti su sūdyta lašiša, ikrais, pamirkyti į lydytą, sūdytą sviestą.
Jums reikės:
- 400 g miltų;
- 3 šaukštelių sausų mielių;
- 2 šaukštų cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 800 ml pieno;
- 100 g sviesto;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus ar kitų riebalų kepimui.
Gaminimas:
- Pieną pašildykite (bet jis neturi būti labai karštas, nes žus mielės), sumaišykite su mielėmis, cukrumi ir įberkite 200 g miltų. Išmaišykite. Uždenkite švariu rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 20 min.
- Indą su tešla galima pastatyti ant puodo su karštu (bet ne verdančiu) vandeniu.
- Atskirkite kiaušinių trynius, juos sumaišykite su lydytu, jau pravėsusiu sviestu, įmaišykite į tešlą.
- Suberkite likusius miltus, išmaišykite. Uždenkite švariu rankšluosčiu. Vėl palikite šiltoje vietoje dar valandai.
- Periodiškai permaišykite. Tešla putos, šiek tiek pakils, bet liks skysta.
- Galiausiai likusius baltymus išplakite su druska ir įmaišykite į tešlą. Nereikia plakti iki standumo. Blynus kepkite įkaitintoje, riebalais vos vos pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.