Mišrainė su silke „Kalėdinis vainikas“

Mišrainė su silke „Kalėdinis vainikas“ AntAlexStudio | Shutterstock.com

Tradicinę „Silkę pataluose“ per Kalėdas galima patiekti ir šventiškiau. Iš įprastos mišrainės suformuokite vainiką ir jį apibarstykite granatų sėklomis - tradicinis skonis ir šventinio stalo vertas vaizdas!

Jums reikės:

  • 2 silkės filė gabaliukų;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 vidutinio dydžio bulvių;
  • 2 vidutinio dydžio morkų;
  • 2 vidutinio dydžio burokėlių;
  • 0,5 nedidelio svogūno (nebūtina);
  • pagal skonį majonezo;
  • pagal skonį druskos ir pipirų.

Papuošimui:

  • 2 granatų sėklų;
  • saujos nedidelių salotų lapelių (ypač tiktų burokėlių lapai).

Gaminimas:

  1. Daržoves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite, sutarkuokite.
  3. Svogūną smulkiai supjaustykite, galite nuplikyti verdančiu vandeniu, kad nebūtų toks aitrus.
  4. Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  5. Sluoksniuokite mišrainę specialioje kulinarinio žiedo formoje. Jeigu tokios neturite, galite ant lėkštės pastatyti aliejumi pateptą stiklinę ir sluoksniuoti aplink ją.
  6. Sluoksniuodami kiekvieną sluoksnį gerai paspauskite.
  7. Pirmas sluoksnis - bulvės, jas plonai aptepkite majonezu.
  8. Antras sluoksnis - su svogūnais sumaišyta silkė, ją plonai aptepkite majonezu;
  9. Trečias sluoksnis - tarkuotos morkos, sumaišytos su nedideliu kiekiu majonezo;
  10. Ketvirtas sluoksnis - tarkuoti kiaušiniai, sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo;
  11. Penktas sluoksnis - tarkuoti burokėliai, sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo.
  12. Suformuotą mišrainę būtinai bent porą valandų palaikykite šaldytuve, tuomet atsargiai nuimkite žiedą ar ištraukite iš centro stiklinę ir papuoškite granatų sėklomis bei salotų lapais.

Susiję straipsniai

Kalėdinis meduolis (piernik)

Kalėdinis meduolis su prieskoniais, vadinamas piernik, yra lenkiškas Kalėdų gardėsis, kuris populiarus ir mėgiamas visame pasaulyje.

Kalėdinis karštas šokoladas su cinamonu

Puodelis cinamonu kvepiančio karšto šokolado sukurs ypatingą šventinę nuotaiką bei suteiks jaukumo (ir ne tik per Kalėdas)!

Kalėdinės salotos su burokėliais, apelsinais ir feta

Šiose salotose puikiai dera burokėlių ir apelsinų saldumas, fetos sūrio sūrumas ir riešutų traškumas, o Kalėdų vainiko forma atrodo ypač puošniai.

Skelbimai

20,00 €
5,00 €
34 | 6 | XS