Mišrainė su silke „Kalėdinis vainikas“
AntAlexStudio | Shutterstock.com
Tradicinę „Silkę pataluose“ per Kalėdas galima patiekti ir šventiškiau. Iš įprastos mišrainės suformuokite vainiką ir jį apibarstykite granatų sėklomis - tradicinis skonis ir šventinio stalo vertas vaizdas!
Jums reikės:
- 2 silkės filė gabaliukų;
- 2 kiaušinių;
- 2 vidutinio dydžio bulvių;
- 2 vidutinio dydžio morkų;
- 2 vidutinio dydžio burokėlių;
- 0,5 nedidelio svogūno (nebūtina);
- pagal skonį majonezo;
- pagal skonį druskos ir pipirų.
Papuošimui:
- 2 granatų sėklų;
- saujos nedidelių salotų lapelių (ypač tiktų burokėlių lapai).
Gaminimas:
- Daržoves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir stambiai sutarkuokite.
- Kiaušinius kietai išvirkite, sutarkuokite.
- Svogūną smulkiai supjaustykite, galite nuplikyti verdančiu vandeniu, kad nebūtų toks aitrus.
- Silkę supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Sluoksniuokite mišrainę specialioje kulinarinio žiedo formoje. Jeigu tokios neturite, galite ant lėkštės pastatyti aliejumi pateptą stiklinę ir sluoksniuoti aplink ją.
- Sluoksniuodami kiekvieną sluoksnį gerai paspauskite.
- Pirmas sluoksnis - bulvės, jas plonai aptepkite majonezu.
- Antras sluoksnis - su svogūnais sumaišyta silkė, ją plonai aptepkite majonezu;
- Trečias sluoksnis - tarkuotos morkos, sumaišytos su nedideliu kiekiu majonezo;
- Ketvirtas sluoksnis - tarkuoti kiaušiniai, sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo;
- Penktas sluoksnis - tarkuoti burokėliai, sumaišyti su nedideliu kiekiu majonezo.
- Suformuotą mišrainę būtinai bent porą valandų palaikykite šaldytuve, tuomet atsargiai nuimkite žiedą ar ištraukite iš centro stiklinę ir papuoškite granatų sėklomis bei salotų lapais.