Mišrainė su silke, bulvėmis ir obuoliais

Mišrainė su silke, bulvėmis ir obuoliais Elena Hramova | Shutterstock.com

Ši mišrainė yra puikus skirtingų skonių derinys!

Jums reikės;

  • 2 didelių bulvių;
  • 4 silkės filė juostelių;
  • 1 rūgštesnio obuolio;
  • 0,5 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 100 majonezo;
  • 100 g grietinės;
  • pagal skonį druskos, pipirų. 

Gaminimas:

  1. Bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. 
  2. Obuolį taip pat nuskuskite, supjaustykite kubeliais. 
  3. Silkę supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  4. Svogūną smulkiai sukapokite, galima nuplikyti verdančiu vandeniu, tuomet nebus toks aitrus. 
  5. Kiaušinį kietai išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. 
  6. Visus ingredientus sumaišykite. Pagardinkite druska, pipirais. 
  7. Druskos gali ir nereikėti, nes sūrumo galbūt iš silkės. 
  8. Paruoškite padažą. Grietinę sumaišykite su majonezu, šiuo mišiniu užtaisykite mišrainę.
  9. Mišrainę porą valandų palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų skoniai. 

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.