Morkų tortas su kreminio sūrio pertepimu

Morkų tortas su kreminio sūrio pertepimu Kwanbenz | Shutterstock.com

Įspūdingai atrodantis, labai kvapnus, nuostabiai skanus ir tiesiog burnoje tirpstantis morkų tortas tikrai papuoš kiekvieną stalą! 

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 3 didelių morkų;
  • 250 g miltų;
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių;
  • 120 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų);
  • 100 g graikinių riešutų;
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelio sodos;
  • 1 šaukštelio cinamono;
  • žiupsnelio druskos.

Patarimas: cinamoną galima pakeisti meduolių prieskoniais. Tešlą galima paskaninti įvairiais riešutais, džiovintais vaisiais, nutarkuota apelsinų ar citrinų žievele.

Kremui:

  • 200 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“, galima pakeisti pertrinta varške);
  • 100 g sviesto;
  • 150 g cukraus pudros;
  • 1-2 šaukštų citrinos sulčių;
  • kelių lašų vanilės ekstrakto (nebūtina).

Gaminimas:

  1. Biskvitų kepimas. Morkas smulkiai sutarkuokite.
  2. Riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
  4. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo ir baltumo.
  5. Supilkite aliejų ir perplakite.
  6. Į kiaušinių plakinį dalimis, po truputį įmaišykite miltų mišinį.
  7. Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintus riešutus. 
  8. Jeigu naudojate džiovintus vaisius, kitus riešutus, citrusinių vaisių žieveles, viską susmulkinkite ir dėkite į tešlą.
  9. Viską gerai išmaišykite.
  10. Tešlą supikite į riebalais pateptą 20-24 cm skersmers formą.
  11. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
  12. Iškepusį biskvitą palikite pravėsti formoje, tuomet išimkite iš formos ir palikite visiškai atvėsti.
  13. Kremo paruošimas. Minkštą, kambario temperatūros sviestą ir kreminį sūrį plakite iki vienalytės masės.
  14. Suberkite cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir citrinos sultis, perplakite iki vienalytės masės.
  15. Torto surinkimas. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 arba 3 dalis (jeigu forma mažesnė ir biskvitas aukštesnis, pjaukite į 3 dalis, jeigu jis gavosi žemesnis - į 2 dalis).
  16. Biskvitą pertepkite kremu, kremu aptepkite torto viršų ir šonus.
  17. Papuoškite riešutais, biskvito trupiniais, džiovintais vaisiais.
  18. Tortą būtinai reikėtų bent pusdienį (o geriau pernakt) palaikyti šaldytuve, kad kremas sutvirtėtų ir pasiskirstytų skoniai.

Susiję straipsniai

Varškės tortas „Angelo ašaros“

Labai švelnaus skonio ir gražiai atrodantis tortas, kuris žavi tarsi stebuklingai susidarančiais gintariniais lašeliais - „Angelo ašaromis“.

Tortas „Ferrero rocher“

Tortas „Ferrero Rocher“ - prabangus, dailiai atrodantis, intensyvaus skonio kepinys, kuris tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Tinginių „Napoleonas“ iš šaldytos sluoksniuotos tešlos

Puikus ir labai lengvai paruošiamas desertas, kuriam reikės kelių ingredientų ir vos pusvalanduko jūsų laiko.