Morkų tortas su kreminio sūrio pertepimu
Kwanbenz | Shutterstock.com
Įspūdingai atrodantis, labai kvapnus, nuostabiai skanus ir tiesiog burnoje tirpstantis morkų tortas tikrai papuoš kiekvieną stalą!
Jums reikės:
Biskvitui:
- 3 didelių morkų;
- 250 g miltų;
- 200 g cukraus
- 2 kiaušinių;
- 120 ml neutralaus skonio aliejaus (rapsų ar saulėgrąžų);
- 100 g graikinių riešutų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio sodos;
- 1 šaukštelio cinamono;
- žiupsnelio druskos.
Patarimas: cinamoną galima pakeisti meduolių prieskoniais. Tešlą galima paskaninti įvairiais riešutais, džiovintais vaisiais, nutarkuota apelsinų ar citrinų žievele.
Kremui:
- 200 g kreminio sūrio (pvz., „Philadelphia“, galima pakeisti pertrinta varške);
- 100 g sviesto;
- 150 g cukraus pudros;
- 1-2 šaukštų citrinos sulčių;
- kelių lašų vanilės ekstrakto (nebūtina).
Gaminimas:
- Biskvitų kepimas. Morkas smulkiai sutarkuokite.
- Riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite.
- Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską.
- Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo ir baltumo.
- Supilkite aliejų ir perplakite.
- Į kiaušinių plakinį dalimis, po truputį įmaišykite miltų mišinį.
- Sudėkite tarkuotas morkas ir smulkintus riešutus.
- Jeigu naudojate džiovintus vaisius, kitus riešutus, citrusinių vaisių žieveles, viską susmulkinkite ir dėkite į tešlą.
- Viską gerai išmaišykite.
- Tešlą supikite į riebalais pateptą 20-24 cm skersmers formą.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
- Iškepusį biskvitą palikite pravėsti formoje, tuomet išimkite iš formos ir palikite visiškai atvėsti.
- Kremo paruošimas. Minkštą, kambario temperatūros sviestą ir kreminį sūrį plakite iki vienalytės masės.
- Suberkite cukraus pudrą, vanilės ekstraktą ir citrinos sultis, perplakite iki vienalytės masės.
- Torto surinkimas. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į 2 arba 3 dalis (jeigu forma mažesnė ir biskvitas aukštesnis, pjaukite į 3 dalis, jeigu jis gavosi žemesnis - į 2 dalis).
- Biskvitą pertepkite kremu, kremu aptepkite torto viršų ir šonus.
- Papuoškite riešutais, biskvito trupiniais, džiovintais vaisiais.
- Tortą būtinai reikėtų bent pusdienį (o geriau pernakt) palaikyti šaldytuve, kad kremas sutvirtėtų ir pasiskirstytų skoniai.