Naminis Dubajaus šokoladas

Naminis Dubajaus šokoladas usmee | Shutterstock.com

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado (kuris kartais dar vadinamas dubajietišku šokoladu) ir už plytelę šio saldėsio pirkėjai negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau šį šokoladą su traškios tešlos ir pistacijų kremo įdaru galite pasigaminti namuose.

2 didelėms plytelėms Jums reikės:

  • 500 mėgstamo juodojo arba pieniško šokolado be priedų;
  • 150 g kadayif tešlos (tai tradicinė Rytų kraštuose populiari tešla, sudaryta iš plonyčių siūlelių. Šios šaldytos tešlos galite įsigyti specializuotose turkiško ar kitų Rytų šalių maisto parduotuvėse ar užsisakyti internetu);
  • 60 g sviesto;
  • 350 g pistacijų kremo (jo galite įsigyti specializuotose konditerinių prekių parduotuvėse, didesniuose prekybos centruose, itališko, o taip pat ir rytietiško maisto krautuvėlėse. Jis naudojamas įvairių desertų ir kepinių gamyboje, kaip įdaras ar pagardas);
  • 20 g sezamų pastos tahini (jos galite įsigyti daugumoje didesnių prekybos centrų);
  • žiupsnelio druskos.

Igredientai Dubajaus šokoladui
Daniela Baumann | Shutterstock.com

Gaminimas:

  1. Atitirpinkite reikiamą kiekį kadayif tešlos. Ją supjaustykite peiliu, kad siūleliai būtų smulkesni.
  2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite tešlą.
  3. Ant vidutinės kaitros, vis maišydami kepinkite tešlą iki kol ji taps rusvos spalvos. Kepinti reikėtų apie 10 min. Šiam gamybos žingsniui būtinai skirkite daug dėmesio, nes nuo to priklauso deserto traškumas.
  4. Kepintą, kiek pravėsusią tešlą sumaišykite su pistacijų kremu, sezamų pasta tahini ir žiupsneliu druskos.
  5. Šokoladą sudėkite į indą, o šį įstatykite į puodą su vandeniu.
  6. Maišydami šokoladą ištirpinkite ant karšto vandens garų.
  7. Šokolado sluoksnį paskleiskite silikoninėje šokolado formoje, suformuodami kraštelius. Jeigu neturite tokios formos galite naudoti silikoninę kekso formą arba mažas keksiukų formeles.
  8. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
  9. Ant sustingusio šokolado pagrindo dėkite pasiruoštą įdarą.
  10. Ant viršaus paskirstykite likusį šokoladą, suformuodami vientisą šokolado plytelę.
  11. Palikite šaldytuve, kad visiškai sustingtų ir sutvirtėtų, tuomet išimkite iš formos ir skanaukite!

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.