Nekeptas pyragas
Ingredientai: Kakaviniai sausainiai - 300 gramai, Sviestas - 150 gramai, Maskarponės sūris - 500 gramai, Riebi grietinėlė - 200 mililitrai, Cukrus - 150 gramai, Želatina - 20 gramai.
Užpilkite želatiną 100 ml šalto virinto vandens, palikite valandai išbrinkti. Sausiainius sumalkite, sviestą ištirpinkite. Viską sumaišykite (turi išeiti biri masė). Sudėkite viską į 24-26 cm skersmens formą, gerai suslėkite, padarykite kraštelius ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Kol pagrindas stingsta, paruoškite įdarą: želatiną užvirinkite, tačiau nevirkite. Atvėsinkite. Grietinėlę išplakite su cukrumi, sudėkite Maskarponės sūrį, želatiną, gerai išmaišykite. Sudėkite ant pagrindo ir palikite stingti šaldytuve 3-4 val. Papuoškite mėtomis.