Nuostabios salotos su sūriu

Ingredientai: Fermentinis sūris - 500 gramai, Virta jautiena - 100 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Pievagrybiai - 300 gramai, Petražolės - 1 pundelis, Majonezas - 4 valgomieji šaukštai, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas.

Pievagrybius nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Jautieną supjaustykite šiaudeliais. Viską sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, majonezu, druska ir pipirais. Didelį sūrio gabalą pamerkite 20 minučių į karštą vandenį, tada išimkite ir dar šiltą supjaustykite maždaug 5 mm storio juostelėmis. Ištepkite jas paruošta mase ir susukite voleliu, apvyniokite folija ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms. Supjaustykite riekutėmis ir patiekite kaip užkandį.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.