Paprastas picos vyniotinis
AS Foodstudio | Shutterstock.com
Jeigu įprasta pica pabodo, siūlome paragauti šio picos vyniotinio.
Galite naudoti parduotuvinę, jau paruoštą, šviežią picos tešlą arba pasigaminti naminę picos tešlą.
Naminės picos tešlos receptas:
Jums reikės:
- 400 g picos tešlos;
- 250 g sūrio;
- 250 g kumpio;
- šlakelio aliejaus.
Patarimas: galite naudoti ir daugiau papildomų ingredientų - žalumynų, daržovių. Tiks bet koks kumpis, dešra, įvairūs keptos mėsos likučiai, įvairūs sūriai ir jų mišiniai.
Gaminimas:
- Picos tešlą iškočiokite į stačiakampį.
- Ant jo dėkite plonai plaustyto kumpio, berkite sutarkuoto sūrio (truputį pasilike viršui apibarstyti) ir susukite vyniotinį.
- Visus kraštus užspauskite, sulyginkite.
- Viršuje padarykite įpjovas.
- Viršų patepkite aliejumi, pabarstykite sūriu.
- Dėkite į riebalais pateptą skardą.
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
- Iškepus 10 min. pavėsinkite ir pjaustykite drėgnu peiliu.
- Vyniotinio gabaliukus labai skanu valgyti pamirkant į naminį pomidorų padažą.