Paprasti kopūstų ir avižinių dribsnių kotletai
Ingredientai: Avižiniai dribsniai - 0.5 stiklinės, Kiaušiniai - 2 vienetai, Kopūstas - 350 gramų, Miltai - 6 valgomieji šaukštai, Svogūnas - 1 vienetas, Krapai - 1 pundelis, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.
Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 min. pabrinkti. Kopūstą smulkiai supjaustykite, taip pat smulkiai supjaustykite svogūną (galite atskirai apkepinti, jeigu norite), krapus. Nuo išbrinkusių dribsnių nupilkite vandens perteklių. Sumaišykite su smulkintu kopūstu, svogūnu, krapais, įmuškite kiaušinius, įmaišykite miltus, pagardinkite druska, pipirais. Palikite dar 15 min., kad išbrinktų miltai, viskas labiau suliptų. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, šaukštu dėkite masės, suformuokite nedidelį kotletą - blynelį ir apkepinkite iš abiejų pusių iki kol apskrus, suminkštės. Kopūstų ir avižinių dribsnių kotletai skanūs tiek karšti, tiek šalti. Jie pigūs ir paprastai paruošiami. Tinka patiekti su grietine ar jogurtu be priedų.