Paprasti lenkiški bulvių virtinukai (kopytka)
difenbahia | Shutterstock.com
Labai sotus ir jaukus patiekalas, kuriam galite panaudoti ir vakarykštę bulvių košę.
Virtinukus galite patiekti su tradiciniu padažu - į keptuvę dėkite porą šaukštų maltų duonos džiūvėsėlių, porą šaukštų sviesto ir apkepinkite iki kol džiūvėsėliai bus aukso spalvos. Žinoma, tiks ir spirgučių bei svogūnų, sviesto - grietinės padažas, grybų ar kitoks padažas.
Virtunukams Jums reikės:
- 500 g bulvių;
- 250 g miltų;
- 1 didelio kiaušinio;
- žiupsnelio druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir nugarinkite jo likučius iš bulvių, kad būtų sausos. Atvėsinkite ir sugrūskite košę.
- Bulvių košę išmaišykite su išplaktu kiaušiniu ir miltais.
- Tešla turi būti minkšta, puri, gali būti vos vos lipni. Pagardinkite druska, pipirais, galima įberti malto muskato riešuto.
- Stalą pabarstykite miltais, dėkite bulvių tešlą ir suformuokite volelį.
- Jį supjaustykite nedideliais virtinukais.
- Virtinukus dalimis dėkite į verdantį vandenį. Virkite 4-5 min. iki kol iškils į viršų. Virimo laikas priklauso nuo virtinukų dydžio.