Paprasti lenkiški bulvių virtinukai (kopytka)

Paprasti lenkiški bulvių virtinukai (kopytka) difenbahia | Shutterstock.com

Labai sotus ir jaukus patiekalas, kuriam galite panaudoti ir vakarykštę bulvių košę. 

Virtinukus galite patiekti su tradiciniu padažu - į keptuvę dėkite porą šaukštų maltų duonos džiūvėsėlių, porą šaukštų sviesto ir apkepinkite iki kol džiūvėsėliai bus aukso spalvos. Žinoma, tiks ir spirgučių bei svogūnų, sviesto - grietinės padažas, grybų ar kitoks padažas.

Virtunukams Jums reikės:

  • 500 g bulvių;
  • 250 g miltų;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir nugarinkite jo likučius iš bulvių, kad būtų sausos. Atvėsinkite ir sugrūskite košę.
  2. Bulvių košę išmaišykite su išplaktu kiaušiniu ir miltais.
  3. Tešla turi būti minkšta, puri, gali būti vos vos lipni. Pagardinkite druska, pipirais, galima įberti malto muskato riešuto.
  4. Stalą pabarstykite miltais, dėkite bulvių tešlą ir suformuokite volelį.
  5. Jį supjaustykite nedideliais virtinukais.
  6. Virtinukus dalimis dėkite į verdantį vandenį. Virkite 4-5 min. iki kol iškils į viršų. Virimo laikas priklauso nuo virtinukų dydžio.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.