Paprasti lenkiški bulvių virtinukai (kopytka)

Paprasti lenkiški bulvių virtinukai (kopytka) difenbahia | Shutterstock.com

Labai sotus ir jaukus patiekalas, kuriam galite panaudoti ir vakarykštę bulvių košę. 

Virtinukus galite patiekti su tradiciniu padažu - į keptuvę dėkite porą šaukštų maltų duonos džiūvėsėlių, porą šaukštų sviesto ir apkepinkite iki kol džiūvėsėliai bus aukso spalvos. Žinoma, tiks ir spirgučių bei svogūnų, sviesto - grietinės padažas, grybų ar kitoks padažas.

Virtunukams Jums reikės:

  • 500 g bulvių;
  • 250 g miltų;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Gaminimas:

  1. Bulves nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nupilkite vandenį ir nugarinkite jo likučius iš bulvių, kad būtų sausos. Atvėsinkite ir sugrūskite košę.
  2. Bulvių košę išmaišykite su išplaktu kiaušiniu ir miltais.
  3. Tešla turi būti minkšta, puri, gali būti vos vos lipni. Pagardinkite druska, pipirais, galima įberti malto muskato riešuto.
  4. Stalą pabarstykite miltais, dėkite bulvių tešlą ir suformuokite volelį.
  5. Jį supjaustykite nedideliais virtinukais.
  6. Virtinukus dalimis dėkite į verdantį vandenį. Virkite 4-5 min. iki kol iškils į viršų. Virimo laikas priklauso nuo virtinukų dydžio.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.