Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Tikriausiai teko ragauti cukruje pamirkytus sausainius iš varškinės tešlos, vadinamus „Varškės bučinukais“? Siūlome išbandyti ir pikantišką varškės sausainių versiją su sūriu ir žolelėmis. Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.
Saldžių varškės sausainių receptą rasite čia:
30-40 sausainių Jums reikės:
- 250 g varškės;
- 200 g sviesto;
- 200 - 250 g miltų;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio;
- 1 pundelio mėgstamų žalumynų: petražolių, krapų, bazilikų, meškinių ar laiškinių česnakų ir kt.;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Patarimas: ant išspausto tešlos apskritimo papildomai galima uždėti truputį sūrio ir kumpio ar česnakinės varškės ir tik tuomet sulenkus formuoti sausainius.
Gaminimas:
- Minkštą sviestą ištrinkite su varške.
- Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkiai sukapotus žalumynus.
- Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Įberkite druskos.
- Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, svarbu, kad tešla neliptų prie rankų. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo varškės drėgnumo, pačių miltų kokybės.
- Suminkykite tešlą. Paruoštą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą.
- Po valandos tešlą ant miltuoto stalo iškočiokite į ploną lakštą (kepdami sausainiai gerokai pasipūs).
- Stikline išspauskite apskritimus. Juos lenkite pusiau ir dar per pusę.
- Gerai suspauskite, galite įspausti šakute, nes kepdami sausainiai kils ir gali išsikraipyti.
- Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. iki kol gražiai apskrus.