Pomidorų salsa (pico de gallo)

Pomidorų salsa (pico de gallo) Foodio | Shutterstock.com

Pomidorų salsą skanaukite su kukurūzų ar bulvių traškučiais, orkaitėje paskrudintu lavašu ar tortilijomis. Ją taip pat tinka patiekti prie keptos paukštienos, žuvies ar mėsos. 

Jums reikės:

  • 4 pomidorų;
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno;
  • 1-2 šviežių aitriųjų pipirų (pavyzdžiui, jalapeño. Galima pakeisti marinuotais aitriaisiais pipirais arba jų nenauodti, jeigu nemėgstate aštriai);
  • 1 pundelio šviežios kalendros (galima pakeisti petražolėmis);
  • 1 žaliosios citrinos arba 0,5 paprastos citrinos;
  • žiupsnelio druskos. 

Gaminimas:

  1. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Jeigu jie labai sultingi, šiek tiek nuspauskite skystį. Jeigu jie neprinokę, nesaldūs, įberkite truputį cukraus.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  3. Jeigu mėgstate aštrumą aitriuosius pipirus pjaustykite taip, kaip yra, t.y. su sėklomis. Jeigu norite švelnesnio skonio, pirmiausia pipirus perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes ir tik tuomet smulkiai supjaustykite. 
  4. Kalendrą smulkiai sukapokite.
  5. Iš žaliosios ar paprastos citrinos išspauskite sultis.
  6. Visus paruoštus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska. 
  7. 10 min. palaikykite šaldytuve, kad susijungtų skoniai. Prieš tiekiant permaišykite. 

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.