Pomidorų salsa (pico de gallo)
Foodio | Shutterstock.com
Pomidorų salsą skanaukite su kukurūzų ar bulvių traškučiais, orkaitėje paskrudintu lavašu ar tortilijomis. Ją taip pat tinka patiekti prie keptos paukštienos, žuvies ar mėsos.
Jums reikės:
- 4 pomidorų;
- 1 nedidelio raudonojo svogūno;
- 1-2 šviežių aitriųjų pipirų (pavyzdžiui, jalapeño. Galima pakeisti marinuotais aitriaisiais pipirais arba jų nenauodti, jeigu nemėgstate aštriai);
- 1 pundelio šviežios kalendros (galima pakeisti petražolėmis);
- 1 žaliosios citrinos arba 0,5 paprastos citrinos;
- žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
- Pomidorus supjaustykite kubeliais. Jeigu jie labai sultingi, šiek tiek nuspauskite skystį. Jeigu jie neprinokę, nesaldūs, įberkite truputį cukraus.
- Svogūną smulkiai supjaustykite.
- Jeigu mėgstate aštrumą aitriuosius pipirus pjaustykite taip, kaip yra, t.y. su sėklomis. Jeigu norite švelnesnio skonio, pirmiausia pipirus perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes ir tik tuomet smulkiai supjaustykite.
- Kalendrą smulkiai sukapokite.
- Iš žaliosios ar paprastos citrinos išspauskite sultis.
- Visus paruoštus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska.
- 10 min. palaikykite šaldytuve, kad susijungtų skoniai. Prieš tiekiant permaišykite.