Portugališki pyragaičiai su šokoladu
Ingredientai: Varškė - 300 gramai, Apelsinų žievelės - 2 vienetai, Neriebi grietinėlė - 250 gramai, Kartusis šokoladas - 300 gramai, Sluoksniuota tešla - 500 gramai, Šaldytos vyšnios - 500 gramai.
Iškočiokite sluoksniuotą tešlą ir gausiai pabarstykite tarkuotu šokoladu, cinamonu ir apelsino žievele. Susukite voleliu ir padalinkite į 6 vienodas dalis. Sudėkite "spirale" į viršų, paspauskite ir iškočiokite blynelius. Aplipinkite apverstas ir aliejumi išteptas formeles, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Paruoškite įdarą: atitirpinkite vyšnias ir pabarstykite jas ruduoju cukrumi, tada uogas (jau be sulčių) sumaišykite su varške ir padėkite į šaldytuvą. Palikite keletą vyšnių papuošimui. Supilkite į puodą grietinėlę, pakaitinkite, sudėkite šokoladą ir ištirpinkite, supilkite sultis, išmaišykite. Po truputį sudėkite sviestą, nukaiskite ir leiskite atvėsti. Sudėkite į krepšelius varškės masę, o ant viršaus užpilkite šokolado. Padėkite sustingti. Puoškite vyšniomis ir mėtomis.