Prancūziška duona

Ingredientai: Mielės - 30 gramai, Ruginiai miltai - 50 gramai, Kvietiniai miltai - 500 gramai, Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai, Šiltas vanduo - 0 gramai.

Mieles sumaišyti su šilto vandens stikline ir miltais (maždaug trečdaliu kiekio). Uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai 1 valandai. Po to įmaišyti likusius miltus, vandenį (dar porą stiklinių) ir druską. Labai gerai išmaišyti, o kai nebesimaišo šaukštu – išminkyti rankomis. Tešla turi būti elastinga. Po to sudėti į kepimo formą ir kepti krosnyje apie 1 valandą. Jei krosnies neturite, kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 1–1,5 valandos.

Susiję straipsniai

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.