Prancūziška duona

Ingredientai: Mielės - 30 gramai, Ruginiai miltai - 50 gramai, Kvietiniai miltai - 500 gramai, Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai, Šiltas vanduo - 0 gramai.

Mieles sumaišyti su šilto vandens stikline ir miltais (maždaug trečdaliu kiekio). Uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai 1 valandai. Po to įmaišyti likusius miltus, vandenį (dar porą stiklinių) ir druską. Labai gerai išmaišyti, o kai nebesimaišo šaukštu – išminkyti rankomis. Tešla turi būti elastinga. Po to sudėti į kepimo formą ir kepti krosnyje apie 1 valandą. Jei krosnies neturite, kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje apie 1–1,5 valandos.

Susiję straipsniai

Skaniausi karšti sumuštiniai su varške ir kumpiu

Labai skanūs karšti sumuštiniai! Juos galima pagaminti su įvairiais priedais, tad tai puikus pasirinkimas, jeigu norite sunaudoti įvairius likučius.

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.