Prancūziška obuolių tarta

Ingredientai: Miltai - 200 gramų, Sviestas (šaltas) - 100 gramų, Cukrus - 150 gramų, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Sviestas (tirpintas) - 80 gramų, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Citrina - 0.5 vieneto, Obuoliai - 5 vienetai, Rudasis cukrus -.

Pasiruoškite tešlą tartos pagrindui. Miltus įsijokite į indą. Įtarkuokite šaltą sviestą. Ištrinkite, kad susidarytų trupinėliai. Suberkite cukrų, permaišykite. Papildomai galite įmaišyti truputį vanilinio cukraus. Sudėkite trynius ir suminkykite tešlos rutulį. Jį įsukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite obuolius. Juos nuskuskite, pašalinkite sėklas, supjaustykite riekelėmis. Obuolius iškart apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Galite apiberti cinamonu. Pašaldytą tešlą iškočiokite, įklokite į riebalais pateptą tartos formą, suformuojant kraštelius. Išdėliokite obuolius, juos apliekite lydytu, šiek tiek atvėsusiu sviestu, galite pabarstyti ruduoju cukrumi. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Šią tartą labai tinka patiekti šiltą su vaniliniais ledais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.