Prancūziška obuolių tarta
Ingredientai: Miltai - 200 gramų, Sviestas (šaltas) - 100 gramų, Cukrus - 150 gramų, Kiaušinių tryniai - 2 vienetai, Sviestas (tirpintas) - 80 gramų, Vanilinis cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Citrina - 0.5 vieneto, Obuoliai - 5 vienetai, Rudasis cukrus -.
Pasiruoškite tešlą tartos pagrindui. Miltus įsijokite į indą. Įtarkuokite šaltą sviestą. Ištrinkite, kad susidarytų trupinėliai. Suberkite cukrų, permaišykite. Papildomai galite įmaišyti truputį vanilinio cukraus. Sudėkite trynius ir suminkykite tešlos rutulį. Jį įsukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite obuolius. Juos nuskuskite, pašalinkite sėklas, supjaustykite riekelėmis. Obuolius iškart apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Galite apiberti cinamonu. Pašaldytą tešlą iškočiokite, įklokite į riebalais pateptą tartos formą, suformuojant kraštelius. Išdėliokite obuolius, juos apliekite lydytu, šiek tiek atvėsusiu sviestu, galite pabarstyti ruduoju cukrumi. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 45 min. Šią tartą labai tinka patiekti šiltą su vaniliniais ledais.