Prancūziškas mėsos ir daržovių pyragas

Prancūziškas mėsos pyragas su daržovėmis Liudmyla Chuhunova | Shutterstock.com

Idealus sočių pietų variantas. Skanus ir atvėsęs! Labai pažįstamo ir mums visiems ypač artimo skonio. Išbandykite prancūzišką pyragą lietuviškai: daug mėsos, bulvių ir kitų daržovių. Nustebsite paragavę, mat skonis – lyg iš močiutės receptų knygos. Mėgaukitės: sotu, skanu, greita!

Paruošimo laikas: 20 min.

Kepimo laikas: 30 min.

Išeiga: ~8 porcijos

Ingredientai

  • 2 (apie 30 ml) šaukštai rapsų aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, plonai supjaustytas
  • 450 g maltos jautienos
  • 450 g maltos kiaulienos
  • 250 g bulvių košės (su pienu ir sviestu)
  • Maža skardinė (apie 250 ml) mėgstamų konservuotų daržovių (nusausintų)
  • 2 maži arbatiniai šaukšteliai maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 mažas arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų
  • Tešlos (ją paruošime iš anksto)
  • 1 didelis kiaušinis, lengvai išplaktas (nebūtina)

Kaip paruošti tešlą?

Sumaišykite apie 240–300 g miltų su puse arbatinio šaukštelio druskos. Įtarkuokite apie 250 g šalto sviesto. Pamažu pilkite 75–150 ml šalto vandens, šakute jį įmaišydami į tešlą, kol ši sulips į vieną gumulą. Padalykite tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį suvyniokite į plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 1 val.

Gaminame

• Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Patroškinkite svogūną, kol suminkštės, apie 1–2 min. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Sudėkite į keptuvę jautieną ir kiaulieną, pakepinkite, kol mėsa nebebus rausva, nusausinkite. Viską sumaišykite: svogūną, mėsą, bulves, daržoves ir prieskonius.

• Pyrago formą, iki pat sienelių viršaus, padenkite puse tešlos. Ant viršaus dėkite įdarą. Viršų padenkite kita puse tešlos, prispauskite kraštus, padarykite griovelius (puiku, jei pyragą pasirinkote kepti tartaletės formoje). Įpjaukite tešlos viršų, padarykite nedideles ertmes. Jei norite, pyragą aptepkite kiaušiniu, jis įgaus „skanaus“ blizgesio.

• Kepkite apie 30–35 min., kol sodriai pagels, t. y. taps auksinės rudos spalvos.

Norite ne pyrago, o tiesiog makaronų – paprastai ir greitai? Išbandykite šį amerikietišką makaronų ir sūrio apkepą!

Susiję straipsniai

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!

Skelbimai

14,00 €
116 | 5 - 6 m.
38,00 €
50 | 22 | XL