Purūs varškėčiai

Ingredientai: Varškė (5% riebumo) - 600 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 4 valgomieji šaukštai, Manų kruopos - 3 valgomieji šaukštai, Kepimo milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Miltai - 3 valgomieji šaukštai, Razinos (nebūtina) - 1 sauja, Aliejus.

Varškę pertrinkite maisto smulkintuvu ar šakute, įmuškite kiaušinį, berkite cukrų, manų kruopas, kepimo miltelius. Sumaišykite. Įmaišykite razinų ar uogų (jeigu norite ir turite). Stalą apibarstykite miltais, ant jo dėkite varškės masę, ją susukite į ritinį ir jį supjaustykite ~3 cm gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką pakočiokite arba suplokite tarp delnų. Kepkite svieste ar aliejuje. Patiekite su grietine, uogomis, vaisiais, uogiene, apibarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!