Purūs žagarėliai su kefyru
Felix Furo | Shutterstock.com
Žagarėliai iš kefyrinės tešlos iškepa labai purūs, minkšti ir tikrai skanutėliai!
O jei labiau patinka traškūs žagarėliai, siūlome jų receptą:
Jums reikės:
- 2,5 stiklinės (~450 g) miltų;
- 1,5 stiklinės kefyro;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų aliejaus;
- 0,5 šaukštelio sodos;
- 3-4 šaukštų cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- aliejaus kepimui;
- cukraus pudros apibarstymui.
Patarimas: žagarėlių tešlą, jeigu mėgstate, galima pagerinti trupučiu vanilinio cukraus ar šaukštu konjako. Tai kepiniui suteiks malonų aromatą.
Gaminimas:
- Į kefyrą suberkite sodą, išmaišykite, tuomet berkite cukrų, druską, pilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išplakite.
- Tuomet po truputį berkite miltus ir vis maišykite.
- Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
- Miltų gali reikėti nuo 2 iki 3 stiklinių, tai priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinio dydžio.
- Paruoštą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. pabręsti.
- Stalą apiberkite miltais, tešlą padalinkite į dvi dalis.
- Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 1 cm plonumo stačiakampį.
- Tešlą supjaustykite ir susukite žagarėlius.
- Žagarėlius virkite aliejuje, taip, kad būtų apsemti iki pusės.
- Virkite iš abiejų pusių, kol pasipūs ir apskrus.
- Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.
- Iškeptus ir kiek atvėsusius žagarėlius galima apiberti cukraus pudra.