Purūs žagarėliai su kefyru

Purūs, minkšti žagarėliai su kefyru Felix Furo | Shutterstock.com

Žagarėliai iš kefyrinės tešlos iškepa labai purūs, minkšti ir tikrai skanutėliai!

O jei labiau patinka traškūs žagarėliai, siūlome jų receptą:

Jums reikės:

  • 2,5 stiklinės (~450 g) miltų;
  • 1,5 stiklinės kefyro;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • 0,5 šaukštelio sodos;
  • 3-4 šaukštų cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • aliejaus kepimui;
  • cukraus pudros apibarstymui.

Patarimas: žagarėlių tešlą, jeigu mėgstate, galima pagerinti trupučiu vanilinio cukraus ar šaukštu konjako. Tai kepiniui suteiks malonų aromatą.

Gaminimas:

  1. Į kefyrą suberkite sodą, išmaišykite, tuomet berkite cukrų, druską, pilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išplakite.
  2. Tuomet po truputį berkite miltus ir vis maišykite.
  3. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų.
  4. Miltų gali reikėti nuo 2 iki 3 stiklinių, tai priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinio dydžio.
  5. Paruoštą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. pabręsti.
  6. Stalą apiberkite miltais, tešlą padalinkite į dvi dalis.
  7. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 1 cm plonumo stačiakampį.
  8. Tešlą supjaustykite ir susukite žagarėlius.
  9. Žagarėlius virkite aliejuje, taip, kad būtų apsemti iki pusės.
  10. Virkite iš abiejų pusių, kol pasipūs ir apskrus.
  11. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius.
  12. Iškeptus ir kiek atvėsusius žagarėlius galima apiberti cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.