Purūs žagarėliai su kefyru

Ingredientai: Kefyras - 1.5 stiklinės, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 3 valgomieji šaukštai, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Miltai - 2.5 stiklinės.

Į kefyrą suberkite sodą, išmaišykite, tuomet berkite cukrų, druską, pilkite aliejų, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išplakite. Tuomet po truputį berkite miltus ir vis maišykite. Tešla turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Miltų gali reikėti nuo 2 iki 3 stiklinių, tai priklauso nuo miltų kokybės. Paruoštą tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 min. pabręsti. Stalą apiberkite miltais, tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į maždaug 1 cm plonumo stačiakampį. Tešlą supjaustykite ir susukite žagarėlius. Žagarėlius virkite aliejuje, taip, kad būtų apsemti iki pusės. Virkite iš abiejų pusių, kol pasipūs ir apskrus. Sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. Iškeptus žagarėlius galima apiberti cukraus pudra. Šių žagarėlių tešlą, jeigu mėgstate, galima pagerinti trupučiu vanilinio cukraus ar šaukštu konjako. Tai kepiniui suteiks malonų aromatą.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.