Pynutė su varške

Ingredientai: Pienas - 250 mililitrai, Miltai - 500 gramai, Sviestas arba margarinas - 100 gramai, Cukrus - 70 gramai, Šviežios mielės - 1 pakelis, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Varškė - 500 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas.

Ištirpinkite šiltame piene mieles, sudėkite miltus, druską, 50 g cukraus, užminkykite tešlą. Iškočiokite stačiakampį lakštą, įpjaukite šonus juostelėmis, vidurį palikite neliestą. Ant vidurio sudėkite įdarą - varškę, išsuktą su kiaušiniu ir likusiu cukrumi. Supinkite viršuje juostelių galus, užspauskite. Leiskite pakilti. Aptepkite tryniu, palaukite 20 minučių ir įkiškite kepti į vidutinio karštumo orkaitę 20-25 min.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.