Pynutė su varške
Ingredientai: Pienas - 250 mililitrai, Miltai - 500 gramai, Sviestas arba margarinas - 100 gramai, Cukrus - 70 gramai, Šviežios mielės - 1 pakelis, Druska - 0.5 arbatinio šaukštelio, Varškė - 500 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas.
Ištirpinkite šiltame piene mieles, sudėkite miltus, druską, 50 g cukraus, užminkykite tešlą. Iškočiokite stačiakampį lakštą, įpjaukite šonus juostelėmis, vidurį palikite neliestą. Ant vidurio sudėkite įdarą - varškę, išsuktą su kiaušiniu ir likusiu cukrumi. Supinkite viršuje juostelių galus, užspauskite. Leiskite pakilti. Aptepkite tryniu, palaukite 20 minučių ir įkiškite kepti į vidutinio karštumo orkaitę 20-25 min.