Pyragas mikrobangų krosnelėje

Ingredientai: Kiaušiniai - 2 vienetai, Cukrus - 150 gramai, Grietinė - 6 valgomieji šaukštai, Aliejus - 6 valgomieji šaukštai, Kakava - 4 valgomieji šaukštai, Soda - 1 žiupsnelis, Miltai - 1.5 stiklinės, Druska - 1 žiupsnelis.

Išplakite kiaušinius su cukrumi, sudėkite grietinę ir supilkite aliejų. Įmaišykite miltus su kakava, druska ir soda. Supilkite masę į riebalais išteptą formą (ne metalinę). Nustatykite vidutinį krosnelės galingumą ir įkiškite 7 minutėms. Keksą po to galima pabarstyti cukraus pudra, apipilti surupu arba aptepti šokoladine glazūra.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.